PRESENTACIO DEL COLECTIU FULLANA

         El dia 2 de decembre s’ha presentat en un acte que ha tingut lloc en el Saló d’Actes de l’antiga Escola d’Agrícoles del Campus Blasco Ibáñez de la ciutat de Valéncia, el Colectiu Fullana de Professors d’Universitat, Doctors i Llicenciats. En l’acte, presidit pel que ha segut nomenat President d’Honor del Colectiu  el professor Eduardo Primo Yúfera, han intervingut els professors de l’Universitat de Valéncia i de l’Universitat Politècnica de Valéncia Joan Carles Micó, Joan V. Ramírez Boscà i Josep Lluís Llorens.

      

         La presentació ha contat en una gran assistència de públic vinculat en el món universitari i de la cultura. L'aforament es va quedar menut i bons amics, fins i tot algun membre del Colectiu, es varen quedar sense poder entrar a l'acte.

     

         El Colectiu ha explicat la seua gènesis i els seus objectius, entre els que està la defensa de la llengua i la cultura valencianes en l’àmbit universitari i la promoció en este mateix àmbit de l’us del valencià; el colectiu també vol crear un víncul entre l’Universitat i la societat valenciana que, segons els seus component, viu d’esquenes a esta. Pretén defendre el pluralisme i la llibertat de pensament, expressió i ensenyança de principis i idees i denuncia la marginació i persecució que alguns professors patixen per mostrar-se partidaris de l’existència d’una llengua i cultura valenciana pròpies i diferendiades, anunciant que acodiran a les instàncies judicials si cal per a denunciar-ho.

      

         Durant l’acte de presentació s’ha llegit un comunicat reivindicatiu de de denúncia per la situació que patix la llengua valenciana, negant-se la seua existència i intentant canviar-se el seu nom històric. El Colectiu de professors, catedràtics i doctors exigix la presència del valencià en Europa, nega la cientificitat de la suposta “unitat de la llengua catalana” i rebuja com a autoritat a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per qüestionar el nom del valencià, oficialisar l’ortografia catalana per a l’us de la llengua valenciana i per estar politisada, ya que els seus acadèmics, remunerats, són nomenats pels partits polítics tenint-se més en conte la seua filiació política que el seu currículum, de manera que esta Acadèmia no conta en l’independència que una institució científica hauria de tindre.

      

         El colectiu també manifestà que seguirà i utilisarà les normes ortogràfiques de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, per ser les que més s’ajusten a la realitat llingüística valenciana.

  

           Des d'ací volem agrair totes les mostres de recolzament i adhesió que havem rebut, puix no podem fer-ho individualment, perque han segut moltíssimes. ¡Moltes gràcies de tot cor!.

 

DENUNCIEM L'INTOLERÀNCIA

No varen fer-se d'esperar molts dels fets que denuncia en Colectiu Fullana i de mostra dos botons:

Un minoritari grup d'estudiants marginals, intentaren boicotejar l'acte de presentació del Colectiu, presetant-se davant de l'Escola d'Agrícoles en l'únic "argument científic" de la descalificació i l'insult. Curiosament acusen al Colectiu de "feixista", dogmàtic, fanàtic, franquiste, maquiavèlic... i atres moltes boniquees, que podeu llegir en la seua convocatòria de boicot, fent click damunt de ses fotografies.

 

Com pot vore's en les fotografies no més de quatre gats maleducats, que volen denunciar en els demés l'essència de lo que ells són en realitat.

L'atra prenda és una web de Barcelona, en la que, utilisant les formes més "stalinistes" possibles, amenacen als membres del Colectiu, d'una manera que, en el cap de qualsevol desbarrat d'esta gentola, pot incitar a la violència contra nosatros. Les seues senyes son :

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/141868/index.php